Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Sunday, September 13, 2009

September 13, 2009


petang tu ingat nak hantar repair moto(brake disc belakang tak boleh guna)
bawa la motor pergi ke kedai..
nak tahu kedai tu cakap apa?

fiiQ - boss, boleh tengok itu motor tak?
brake belakang dia tak boleh guna lah..

boss - tak boleh la, tak ada masa mahu tengok..

fiiQ - tak apa boss, saya boleh tinggalkan motor kat sini..

boss - kalau tinggal pun tak boleh, tak ada masa

agak-agak kau orang logik tak jawapan dia?
bengong kan? apa salahnya cakap tak tahu buat sudah lah!
bengong buang masa aku saja hantar motor kat kedai dia..
dah lah jauh! lepas tu cuaca agak panas!
rentung beb! adeh!

aku pun call lah member aku,
tanya mana boleh hantar repair brake aku ni,
nasib baik lah ada.. kat sungai abong..
jadi aku pun bawa motor ke sana
dan tinggalkan..

ok.. motor settle..

balik saja, trutt trutt..

unknown - wei kau kat mana?

fiiQ - siapa ni?

unknown - aku zaki, aku ingat nak ajak kau teman aku pergi rumah makcik aku

fiiQ - buat apa?

zaki - ambil baju..

oklah.. berbual punya berbual set jam pukul 8..
ok.. maka bertolak lah aku dari muar ke batu pahat..

lepas dah siap ambil baju semua,
ingat nak bertolak pulang..
tiba-tiba teringat tempe tepung cecah kuah rojak..
waaa! kempunan! sebab tak tahu jalan nak pergi kedai tu..
sedih-sedih x(
balik muar macam tu saja..
adeh! (kebulur nak makan tempe tepung tu..)

masa on the way balik,
tiba-tiba trutt trutt..

unknown - wei kau kat mana?

fiiQ - siapa ni?

unknown - zarul-zarul.. kau kat mana?
aku ingat nak ajak kau pergi melaka..

fiiQ - buat apa?

zarul - pusing-pusing lah.. aku tuang minyak..

fuyoo! agak hebat lah..
dari batu pahat, hantar member tadi balik,
terus pick up member baru pula..
dah macam taxi pun ada.. hehehe!

tepat jam 12am, kita orang bertolak..
destinasi pertama, klebang! (ada ekspo)
huhu! dengan hati yang riang,
kami bertolak..

setiba kami di bandar melaka,
polis banyak gila duduk kat tiang traffic light(pakai baju biasa tahu!)
mat rempit yang berhenti, semua kena tahan..
tanya lesen, road tax dan sebagainya
(hentam saja, bukan tahu pun dia orang mintak apa)

kami teruskan perjalanan lagi..
setibanya kami di klebang(dengan perasaan gembira)
tiba-tiba hujan pula! aduh!
terpaksa berpatah balik ke taman cempaka(area melaka sentral)
kat situ ada juga ekspo..
bantai lah pergi..
dah park kereta apa semua,
kami semua berjalan lah berjalan tengok kerenah peniaga..

'abang-abang kakak-kakak mari beli..'
'murah-murah..'

belum sempat sampai hujung,
dah hujan pula! adeh!
baru nak cuci mata, sambil cari jodoh(kihkihkih)
terpaksa balik ke muar
agak hampa juga lah..
tengok jam, awal lagi
baru pukul 2.30am..
kita orang berpakat sahur saja kat muar

sampai kat muar dah pukul 2.45am,
pusing punya pusing,
bentayan juga jadi destinasi untuk makan..

lepas sahur,
balik rumah lah.. tidur lagi sedap(pada hal balik terus tulis blog)

tapi agak sedih, sebab member-member semua dah beli baju raya..
aku saja belum lagi..
entah bila nak beli, aku pun tak tahu..
kena tunggu big boss(parent) la bagi keputusan..

oklah!
sampai sini saja!
good night!~
sweet dream!~
-the end-


4 comments:

ielamorry said...

alahai. i rindu la u borak2 pasal melaka niiiiiii. T_T tsk.

klebang~~~

adoi. nak pegi melaka jugak. rinduuu. dulu i buat diploma di uitm melaka. -_-

fiiQ said...

heheh!
jojom p melaka :D

m a r s u p i L a m i said...

melaka sentral !
last month baru g sane
jengjalan umah member
ade giant kan kat ctu
best2 !

encek sapik !
nnt temankan ieqa jengjalan gak
area shah alam
encek sapik tuang minyak !
ngeeee!

-,-

fiiQ said...

aduh..
mana ada duit maa :d
ngee :D
jom la datang :D
best ouh ;D

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan