Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Saturday, September 19, 2009

Ketupat!


rasa kelakar bila buat ketupat tengah hari tadi..
belajar dengan adik,
tak faham..
belajar dengan ayah,
jadi.. tapi tersimpul-simpul daunnya..
hahahaha! memang susah la..
kena sound banyak kali pula tu..

ayah : sebab tu ketupat ni ramai orang tak buat sendiri,
beli saja.. kena ada seni buat ni.. mak kamu banyak kali dah belajar,
tapi tak jadi-jadi..

hati kecil : huhuhu!

adik(menyampuk) : ala, beli saja.. senang.. dah siap.. bukan susah..

aku : eleh, meh dok sini buat.. banyak songeh plak..

tapi hakikatnya, memang betul-betul susah..
trust me.. kena perlu banyak kesabaran..
kalau gelojoh nak cepat,
confirm simpulan tu tak masuk/hancur..
hehehe!

finally! ketupat aku jadi juga!
hahaha! aku tanya ayah aku,
ni ketupat apa ni..
beliau berkata, ni ketupat pasar..
hahahahah!! berapa banyak ketupat ada daa!
jadila.. janji jadi 1..
lepas tu nak buat kali kedua, terus hampeh..
tak jadi.. adeh!


(gambar sebagai hiasan)

petang tu pula,
pergi tanjung agas.. k mart? k mall?
begitu la namanya.. lalu ikut bandar..
mak aih! penuh! sesak! jammed! semua ada!
mana datang semua orang ni..
bayangkan dari bakri, bandar, tanjung agas,
semua jammed.. jangan kan bazar ramadhan,
kedai kasut, kedai baju, shopping complex..
penuh semua orang..
ni kalau kumpulkan semua orang muar,
mahu tak bergerak kereta nanti..
duduk la kat situ ber jam-jam..
ini pun balik kena ikut jambatan ke dua..
nak ikut jambatan pertama?
tak payah.. memang beratur panjang la..

ni baru hari jumaat..
hari pertama start cuti..
esok? siap la.. lagi penuh..

sampai rumah,
apa lagi.. sediakan juadah berbuka puasa la..
hari ni aku masak ayam! hahaha!
guna oven...
1st time ;P
benda 1st time ni kalau share bagus ;)


(gambar ni betul, bukan hiasan)

tadaaa! hahaha! ayam goreng!
tenenenenet 2 singgit 2 singgit 2 singgit!

6 comments:

m a r s u p i L a m i said...

meh blaja wat ketupat ngan sy .

senang je meh .

orang takde seni je tak reti wat ketupat .

haha !

wak2 !

nak ayam dalam oven tuh !

tenenenenenet ! ayam free ! ayam free 1 ayam free ! HAHAAHA ! (:

fiiQ said...

hahaha!!
seni ea ;)
eh jadi taw kita wat..
har jgn men2 ;D
ngee!

nak?
amek la..
nyam2! sodap!

laa tahzan said...

selamat hari raya fiiq....duit raye mne??

fiiQ said...

hahah! xde duit la tahzan..
ni nga tnggu org bagi je ;D~

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Ketupat? Mende tue? Yang Nona tue ek? kui3~

fiiQ said...

byk ar..
hahaha!!
buat sndiri taw!

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan