Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Tuesday, September 22, 2009

Akhirnya!


terpotong juga rambutku ini..
hahaha!!
masa malam raya tu ingat nak potong..
dan bergaya dengan haircut baru..

semangat ni pergi pukul 9.30pm..
nak cari kedai gunting rambut pun susah..
banyak yang tutup..
yang ada buka, ramai gurl buat rebonding..
takkan nak tunggu..
confirm bertahun..
akhirnya jumpa juga satu kedai..
seorang saja gurl buat rebonding..
so, ambil keputusan nak potong kat kedai tu la..
sekali dua tiga orang masuk..

hati kecil : nasib baik aku sampai dulu..
kalau tak, confirm lambat aku balik ni..

tunggu punya tunggu, seorang gurl dah habis cut dia punya hair..
aku pun cepat la bangun..
nak balik cepat punya pasal..
sekali si amoi tu boleh pula panggil gurl sebelah aku..

hati kecil : mentang-mentang dia ni pelanggan lama,
kau boleh nak ngelat potong line pula..
sabar saja lah..

kau orang nak tahu? bukan seorang saja malam tu yang datang..
sekaum pelanggan lama dia datang lepas gurl tadi..
2-3 orang ada juga..
aku tunggu sampai dekat pukul 11pm!! lama tu!!
rasa macam nak maki saja..
bila aku bangun tanya apek tu,
lama lagi ke, dia angguk-angguk, geleng-geleng saja..
macam faham..
aku pun apa lagi, belah la..
buat apa nak tunggu lagi..

hati kecil : bodoh punya kedai! bankrap lah kau satu hari nanti!
(hati marah gila masa tu! siapa tak marah, tunggu berjam-jam,
tapi pelanggan lama diutamakan.. bukan ikut turn..
bodoh! bodoh! bodoh! (sorry emo sikit))

so, hari raya pertama,
macam ni rupalah gaya aku..
x(~


(ok ke ko ke)

ok ok ok enough is enough..
balik kepada cerita asal,
hari ni, 21hb September,
aku bosan gila duduk rumah..
ingat nak beraya! tapi semua balik kampung..
aku pun pusing lah bandar macam orang gila..
pusing punya pusing, pun tak ada hasil juga..
masa on the balik tu yang teringat nak potong rambut..

terus dengan pantas aku tekan minyak,
pergi kedai gunting rambut tu ;)~
sampai-sampai, fuh! nasib tak ada orang..
aku masuk, terus dapat cut rambut..
hehehe! inilah hasilnya!
jeng jeng jeng!


(tak sempat-sempat nak balik rumah,
terus snap picture dalam kereta)

apa macam?
ok tak? hehehe!
lepas potong rambut,
terus bergaya pergi bandar..



cari hair spray, cari wax..
hahaha! jadi perhatian orang kejap..
baik kakak yang jaga seluar skinny tu,
(cantik juga.. mat motor ramai lepak situ)
mahu pun amoi yang jual waffle..
(seksi weewwiit patutlah waffle dia laku)
aku tak kisah pun dalam hati orang tu kutuk ke apa ke..
janji aku suka dengan penampilan aku..
yeah! =)~

so far, aku tak guna duit kau orang ok!
aku guna duit parents aku juga!
so, aku punya suka lah kan nak buat apa dengan duit tu..
as long as aku rasa benda tu mendatangkan hasil kepada aku ;)~
maklumlah, ekonomi tengah gawat.. aku kena rancang segala perbelanjaan aku..
even aku duduk dengan parents.. aku wajib kena berjimat ;)~
oklah, esok mahu pergi beraya! dah lah cuti seminggu saja..
mana cukup an nak beraya ;)~

Selamat Hari Raya!
Maaf Zahir dan Batin!
Duit Raya Boleh Pos Kat Saya Ok!
HEHEHEH! Terima Kasih! =)~

9 comments:

Hidayah Baik said...

lawa rambut ko! ;)

fiiQ said...

hahah!
masyeh lorh ;)~

m a r s u p i L a m i said...

ehem ehem !
sy da tengok rambot baru diye.
siap 3g lagi
HAHA !
tapi kan wak , sy rase cam lagi best rambot awk yang dolu tuh je .
btwy ,

STYLE Lar !

;D

fiiQ said...

lar..
kejap pnjg ok,
kejap pndek ok..
nak smbung alek r rambot lame cani..
uhuk!

BingkisaNur said...

yah! yah!
mintak ampun yah pak.
:((
maaf.maaf.
xjaat.engat slumber land jer.
sorry2.
arap xptus kwn.
xbrubh status :(

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.rilek rilek.

Selamber..

fiiQ said...

bingkisan - ye ye..
selamat hari raya..

fdaus - thanks ;)

Shaheera said...

besh klaka2 jugak..~ x boring bace..:)

fiiQ said...

hihi! thanks dear ;)

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan