Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Thursday, September 10, 2009

090909?


apa yang bestnya hari ni?
aku pun pelik lah..
hari ni bermacam-macam kerenah terpaksa aku tempuhi..
antaranya kena bebel dengan mak aku,
syafiq.. kau jangan tidur..


kang rumah ada orang nak datang cat..
kang kau tidur, siapa nak buka pintu tu..
adeh!

lagi,
ada pula yang ajak dating pula..


kononnya date ni susah nak jumpa..
kenapa pula hari lain tak boleh?
kenapa nak hari ni juga?
sorry, aku ni jenis tak pandang pun sangat date ni..
kalau aku free, jom aku tak kisah punya..
tapi kalau aku ada job, sorry.. next time ok..

lagi,
hari ni ramai yang buat promotion..
ada yang nak declare abang angkat la,


kakak angkat la, adik angkat la, terangkat-terangkat puna da,
adui! kononnya 09.09.09 ni senang ingat..
adui~ itu je ke? aku ingatlah kan, kalau date ni tak ada,
confirm semua taknak declare..
sebab apa? sebab susah nak ingat.. lalala~

ni nak cerita lain pula,
kenapa ya sekarang kebanyakan perempuan(terutama student la)
bila dapat tahu si lelaki ada girlfriend,
dia orang akan memencilkan diri,


nak dipermudahkan, alasan takut awek marah lah,
takut awek tinggalkan lah, takut awek serang lah,
eh come on la, ayat ni dah lapuk ok..
ni baru awek kamu dah takut..
bukan ada sebarang ikatan pun..

fikirlah sikit,
bila kamu kerja, lagi ramai golongan yang berkahwin
tunang dan sebagainya..
takkan kamu still nak duduk sorang-sorang,
dan buat kerja sendiri..
think la.. adoi!
set in mind tu,
kalau aku kawan dengan lelaki ni,
confirm bini dia marah aku,
baik aku tak payah layan..


hah! good for you!

14 comments:

~mistixora~ said...

emo nyer..?? hangin kat saper neh..?? senyum slalu.. =)

fiiQ said...

heheh..
chill~~

ielamorry said...

:D haha. teruk betul i :") baru ni nak tggl komen kat blog u. haha. kata nk tnjuk umah sim u. nanti post la :P

hey, tarikh tu kan rare. its just creating memory saja. memang tarikh tak penting, tp nama pun RARE kan. For the sake the "RARE" date tu kita amik peluang to create history apa2 ke dlm hidup. =.= agaknya lah kot :P

fiiQ said...

haha.. its ok..
blog sy xgempak mcm kamu..
hehek!~~

nanti saya post deh ;D
rumah sy mesti daboom!
kehkehkeh!

eake? depend pada individu la kan..
ada yang suke.. ada yang rasa biasa je..
heheh ;D

btw, thanks!~

ielamorry said...

hihik. perli kite pula kata gempak :P ceyh~ you ajelah pon readers nya :D

yeah, dh nmpak dah rumah kamu :P
nak reply yg ni dulu, baru komen rumah kamu pulak :P

nenek™ said...

waaa..hg dh mrh...lari2!!!!1

fiiQ said...

iela - hehehe!!
pengikut setia ye..
ngee ;D

hahaha! komen2..
ni baru uma pertama..
nanti ruma len menyusul!
yeehaa!!

nenek - taw pon mara..
adeh! degil betul~

m a r s u p i L a m i said...

ehem.

.wak.

.jangan lar marah.

.em.

.sorry.

;(

fiiQ said...

eh xdela..
mana ada mara..
mandai2 je..
bukan kamu la..
org len..
jgn risau la..

Ain said...

Maybe girl yg fiq mksudkn tuh ad hati pd boy yg dah brpunya tuh.
so msti dye sedih.jauhkn dri..
hahahahha! [maj0ok]
kah3x! btw,org kat sni muka slumber..
men rmpas2..best! lg rmpas syafiiQ sengal nie dr aweks dye..[WAHHH! AYAT PANASSS! MATI AQ LAU AWEK DYE BACA..HAHAHAHA!]
eish! cancel lah.kawan je kan fiiq ;D
agagagaga!!

fiiQ said...

xde maknanya..
hahah!

Ain said...

ada,,adaa!

fiiQ said...

eleh..
orang yg kawan dgn die,
org taw la..

die xde pakwe(mase mula kawan)
bila da beranggapan macam statement diatas..

breakup
terus cari pakwe die..
adeh~

Ain said...

0oooooooo!

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan