Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Thursday, October 15, 2009

Tak faham aku 2

apa nak jadi lah orang sekarang ni..
bangga sangat buat dosa..
aku bukan nak menyibuk ke apa ke..
nak buat, buat lah..
tapi takkan la sampai nak snap picture kot..
tayang sins yang kamu buat kat satu dunia..
biar satu dunia tengok..
ada siap tayang kat myspace/tagged/friendster/facebook
apa lagi aku tak sebut.. macam-macam lagi lah..
siap suruh orang komen..
yang orang komen pun bukan nak nasihat ke apa..
lagi pula sokong..
wah seronok bukan main dapat tengok
GAMBAR LUCAH PERCUMA WEH !
percuma ! tak payah bayar pun !
kau orang senang-senang boleh ambil gambar tu,
save dalam PC/LAPTOP..
percaya tak cakap aku?

aku bukan nak kata aku baik lah kan,
memang aku ada buat salah juga..
manusia mana yang tak pernah buat silap,
tapi agak-agak lah..
yang pergi tayang gambar macam tu buat apa..
itu kira dah menggalakkan orang lain meniru perbuatan tu !
memang lah itu hal kau orang..
tapi bila orang lain dah terikut,
lepas seorang, jadi dua orang..
lepas dua jadi empat orang..
maka ramailah anak MELAYU automatik
akan terikut budaya BARAT !
apa kita boleh buat? kita tegur,
di marah pula..
tak di tegur, kita pula dikira bersubahat..
tapi tak kisahlah kena marah kan,
at least kamu dah tegur, tapi tak diterima..
kira kita dah terlepas lah..
kita dah suruh ikut benda yang baik,
tapi dah tak nak dengar,
dia lebih selesa bergelumang dengan dosa dia..
bayangkan kalau sehari 20 orang tengok gambar kamu..
seminggu dah berapa banyak? 140 orang !
sebulan ? MASYAALLAH..
berapa banyak dah dosa tu kau orang kumpul..
itu kalau 20 orang sehari.. kalau lebih dari 20 !
SUBHANALLAH..

aku pun malas nak cerita panjang lebar,
kau orang dah besar panjang,
dah boleh fikir dah pun mana baik mana buruk..
memang tak dinafikan aku memang pernah buat juga..
tapi tak ada sampai tayang satu dunia suruh semua tengok
suruh semua orang komen..
wei macam mana style aku?
ok tak? ada cara lain lagi tak?
fuh best tak aku cium.. best tak aku peluk..
oh no ! aku masih lagi mempunyai harga diri..
walaupun aku ada terbuat, lebih baik hanya aku dan tuhan sahaja yang tahu
aku tak perlu nak sibuk bagi tahu kau orang apa
aku pernah buat sebelum ni..
tak payah nak sibuk-sibuk
tayang gambar aku cium anak orang..
peluk anak orang.. oh no !
that's not OUR culture..
even kita ada buat,
biarlah ia menjadi rahsia antara kita dan DIA..

di akhirat kelak, tunggu sajalah pembalasan dariNYA..
apa yang kau orang pernah buat di dunia..
itu hanyalah sementara..
keseronokan dunia..
syurga dunia..
yang tidak kekal abadi..
akhirat sana yang kekal abadi..
~WALLAHUALAM~

10 comments:

~Ice~ said...

betul.
setuju.
jangan pernah rasa bangga bila buat maksiat.
teruskan berhijrah fiiq =)

~mistixora~ said...

citer sal saper neh..??
sal anak dare artis tu kew..????

fiiQ said...

ice - thanks ;)~

misti - anak dara artis sape?
ni budaya sekarang.. lol

~mistixora~ said...

hehe..
ops..!
sala suda..
nseb bek tak pecah rahsia..
huhu..
tapi memang betul kan cakap kamu......

BezBuddy said...

TERbuat eg.....hehehe
kwn2 sume..kuatkan iman k....dunia zman skg byk sgt dugaan....
huhu

fiiQ said...

misti - kentut ;D

bez - huhhuhu! taw tape!
ni pn nga sabo~

~mistixora~ said...

kentut saye wangi..
so, tado hal..

fiiQ said...

misti - lok ! angkat bakul sndiri nampak ~

Besi Karat said...

aku pun suka gak tangkap gambo.tapi gambo kaki la.
hehe

fiiQ said...

memang :D

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan