Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Friday, October 2, 2009

Apa nak jadi - part2

aku ingat aku lambat pergi sembahyang jumaat..
sekali masa on the way nak ke masjid,
aku terperasan la mamat-mamat yang memakai kemeja,
berseluar slack ala-ala office boy..

yang peliknya, dia orang bukan menghala ke masjid..
tapi menghala ke kedai makan..

hati kecil : oi! dah pukul 1.30pm baru nak cari kedai makan ke?
orang dah sibuk nak ke masjid.. dah nak mula sembahyang..

apa nak jadi dengan orang sekarang..
sembahyang jumaat pun diperlekeh-lekehkan saja..
bukan nak mengata, tapi bangsa/kaum sendiri..
agama sendiri.. takkan nak tengok saja..

masa balik tu, nak beli lauk..
still masih syok makan!
berborak! aduh! macam tak ada apa-apa yang berlaku saja..
Astaghfirullahhalazim =(

5 comments:

m a r s u p i L a m i said...

Astaghfirullahhalazim !

dorang notty ea.

nenek™ said...

dh byk dh aku tgk situasi cmtu.. bole plak agkat 1 geng..kalo sorg2 tu logik gk r..ni xkn slh sorg pn xde kesedaran?

fiiQ said...

taw tape! ni boleh tahan ramai ar..
dekat 1 table ada 4 org..
ada 2-3 table kot..
itu baru satu warung..
belum warung yg len..
adush! xfhm2~

Hidayah Baik said...

selalu jugak nampak fenomena nih.
nasib baik kau tak jadi one of them :)

fiiQ said...

hidayah - takdela ;)
sy kira nasib baik ke?

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan