Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Monday, October 5, 2009

Penggembaraan - part 1

Jumaat, 2 Oct.
malam jumaat tu,
aku dah tak reti duduk rumah dah..
balik rumah pukul 3-4am..
balik rumah pula tak boleh nak tidur,
aduhai..
sampai adik beradik aku semua pergi sekolah,
aku tak tidur lagi..
last-last, jam 8am aku terlelap..
ambil kau! tak pergi kelas pukul 9am..
confirm lecturer membebel..

petang dalam jam 6pm,
aku dah keluar rumah..
member ajak pergi KERATONG ambil sport rim dia..
aku tak kisah sebab dia kata boleh nak bagi aku pinjam..
aku pun tolong lah..

kita orang bertolak dari MUAR jam 6.30pm
sampai kat KERATONG, jam 9-10pm lebih la..
lincah-lincah buka sport rim dari kereta orang tu,
terus masuk dalam naza..
sekali dah siap, nak jalan, tengok tayar pancit!
aduh! nasib baik ada tayar spare..
kena lagi kerja..
siap-siap buka, tukar tayar spare,
terus jalan..

kita orang sampai MUAR dalam pukul 12pm lebih..
itu dah sampai ok lagi..
balik rumah jap, ambil satria neo,
keluar pergi rumah member tadi..
cabut, pasang sport rim yang diambil tadi..
dalam 1-2am lebih juga baru siap..
dah siap, pergi lepak minum kat bandar,
penat sangat.. berpeluh-peluh..
habis lencun satu badan..

dah habis lepak-lepak,
berbual-bual, balik rumah member..
ingat dapat balik, oh tak!
kena lepak lagi..
sampai pukul 6am..
baru aku balik..
letih gila ni..
adoi! tak tahan dah badan..

esoknya pula(SABTU) aku nak kena drive pergi KL pula..
hanya tuhan saja tahu penat aku macam mana..
aku sampai kat rumah, jam 6.30am
kebetulan aku balik, parents aku baru bangun tidur..
fuh! nasib baik! bapak aku lepas sembahyang,
macam biasa lah, tengok luar..

bapak : lawa sport rim.. berapa beli?

aku : mana ada beli.. pinjam je..

bapak : siap tayar ke?

aku : aah! dia kasi pakai.. nak beli ke?
dia nak jual.. 800 saja.. siap tayar..
bunga pun tebal lagi (ayat bodek)

ayah : nanti-nanti la.. duit tak ada..

huhuhuhu! confirm dapat ni..
insyaAllah.. sabar-sabar..

bersambung........

-cerita akan disambung ke part 2 nanti -
-thanks-

4 comments:

adila said...

x sabo nk tggu part 2..
hahaa

fiiQ said...

yek?
hrp bsbr..
pnat lg ;)

~mistixora~ said...

smoge ayat bodek tu berjaye...!

fiiQ said...

heheeh!!~~
tnggu la sambungan nye..
xabes lagi~

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan