Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Tuesday, October 6, 2009

Penggembaraan - part 2

lepas dah siap solat subuh,
aku pun duduk baring-baring jap,
tengok tv..
ye la, nak gerak ke KL, pukul 8,
mana sempat mahu tidur..

pukul 7am. lebih, aku dah sibuk basuh kereta..
basuh kasi kilat-kilat..
macam baru.. hehehe!

dalam pukul 8am lebih, aku dah gerak ambil passengers..
yang ikut hari tu, fara (1), eca (2), sara (3) dan last sekali amal (4).

dimulakan dengan bismillah, kita orang pun bertolak ke KL..
tapi sebelum tu, singgah kat AYER KEROH MELAKA untuk mengisi minyak..
sambil isi minyak tu, beli lah air penambah tenaga..
huahuahua!

tongkat ali power rush! dengan red bull bulleh!
wakakakkak!! (padahal macam tak ada effect pun minum =P )
sepanjang perjalanan tu,
asyik duduk mengutuk je binatang pelik..
yang geramnya, dah la bawa tak lebih 100, duduk lane 3..
siapa yang tak panas..
heish! binatang pelik binatang pelik..
baik kancil, baik kelisa, baik kenari..
sama saja semua =P
memang masa on the way ke KL tu,
habis aku bahan si am..
binatang pelik, binatang pelik..
wakakakaka!!
ni nasib baik tak jumpa kancil hijau..
tak apa tak apa, nanti aku snap sendiri gambar kereta dia..
haahahhah! tunggu kau amal!
hahahahah!

sampai KL kita orang terus rush pergi ZOO negara..
bukan nak melawat binatang ok!
tempat camping tu, dekat belakang zoo negara..
apa nama tempat tu aku lupa,
tapi kau orang jangan risau,
nanti aku edit part ni ya!

orang situ agak peramah juga la..
maklumlah, pakcik & makcik tu pun asal JOHOR juga =P
boleh lah berunding.. jumpa orang kampung sendiri..
lebih-lebih lagi, kita orang adalah student =P

sebelum masuk kawasan tu,
peh! jalan dah lah kecil! lubang banyak!
kruk! krak! kruk! bawah kereta aku bunyi..
aduhai~ sadis sungguh!
masa tu lah dia orang sibuk nyanyi lagu p.ramlee - maafkan kami..
hahahaa! kalau mood tak baik, aku minta kereta baru satu..
kekekeke!

lepas dah bincang-bincang pasal aktiviti dan segala kos bayaran,
kami semua menjamu selera..
yong tau fu! (betul ke ejaan ni?) yang dibawa oleh amal!
pedas! wuu! tapi sedap! hehehe! nak tambah, takut memerut saja karang..
dah la balik ikut mrr2.. mahu tak jam..

lepas dah menjamu selera, bersalam-salaman,
kami semua bergerak pulang..
sebelum pulang ke muar,
aku kena hantar si fa ke ampang..
nanti kakak dia pick up dia kat sana..

nasib baik sempat sampai..
2.30pm lebih sikit la..
hehehe! see the leg la siapa drive =P
kui3!! lepas dah hantar balik,
tak tahu nak balik MUAR macam mana..
terpusing aku kejap kat bandar dia..
yang si amal, sibuk benar nak shopping kat KL..
tengok jalan lah weh! jam nak mampus!
kereta dah tak gerak-gerak..
dah macam kura-kura dah..
merangkak-rangkak..
nasib baik jumpa sign board highway!
huhuhuhu! alhamdulillah! masuk juga tol sungai besi!
tak jadi shopping kat KL
masa nak masuk tol,
menyirap darah aku tengok orang potong line ni..
aku dah ikut lane yang betul..
sekali ada lah sederet parking lane sebelah..
nak masuk line touch n go..
padahal dia orang semua kat lane smart tag..
aku buat don't know saja..
dia nak masuk, aku himpit lagi tak beri chance langsung..
lalalaa (agak kejam sedikit)
yeehaa! aku berjaya kekalkan kedudukan aku sampai lah bawah tol tu..
jom balik MUAR!!

bersambung............



-cerita akan disambung ke part 3 nanti -
-thanks-

4 comments:

~mistixora~ said...

dasat a lu bro..!

fiiQ said...

hehehe!

amal said...

woit...
aku juga kena..
pergh xnak sume cite psl binatang pelik gan nama aku ea...huh...

fiiQ said...

amal - hahahaha! wekk22 :D!

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan