Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Wednesday, October 7, 2009

Penggembaraan - part 3

masa on the way balik,
kita orang pun berbincang lah dalam kereta..
perang mulut juga..

blah blah blah blah*
blah blah blah blah*

ada yang kata kata kat NILAI lah,
ada yang nak kat SEREMBAN lah,
ada yang kata nak kat MELAKA lah,
aku senang saja, jom pergi MYDIN..! wakakakka!

akhirnya kami semua sepakat untuk bershopping di SEREMBAN..
kat mana? kat terminal one la.. hihihi! =D
nasib baik tahu jalan..
jangan main cakap nak pergi saja..
buat penat badan karang cari jalan..

sebelum sampai ke terminal one,
kami ternampak terminal two..
oleh kerana bangunan tu nampak agak baru,
kami tak pergi pun.. mesti tak best!
lalala~

balik semula ke terminal one..
masa nak cari parking, punyalah susah! semua nya reserved..
tanya pak guard tu,

aku : encik, semua parking tulis reserved,
boleh ke saya nak parking sini?

guard : kalau aras 6, boleh saja parking..
jangan parking kat aras sini suka-suka..
nanti orang marah..

aku : ok.. terima kasih!

pusing punya pusing, akhirnya aku dapat juga parking aras 4!
hahaha!
penat wok! nak jalan dari aras 6.. turun bawah..

aku dah confirm lah tak tahu nak buat apa,
dah aku seorang saja laki dalam kereta tu..
perempuan.. faham-faham sajalah..
semua kedai diaorang nak masuk..
masuk-masuk, tak beli..
masuk-masuk, tak beli..
nasib baik ada juga bawa balik barang..
kalau tak, ceh! buang minyak dengan tol saja..
huhuhuhu!

aku jalan seorang..
eca dengan si sara..
amal dengan pakwe dia..
dah betul lah tu..

aku pusing macam orang gila juga..
dah lah tempat orang..
pusing seorang pula..
tengok budak sana punya dress..
macam-macam ada!
mami mami minta duit..
minta seringgit.. membeli cokelat!

opss! nyanyi pula =P
ada yang berseluar skinny..
ada yang pakai skarf orang balik haji..
dalam shopping complex siap bercermin mata gelap pun ada..
silau sangat ke? apa kata gantikan kepada mentol kuning..
huhuhu~
ada yang bersinglet..
baik lelaki mahupun perempuan..
yang tak tahan siap peluk-peluk pun ada..
tengok daripada gaya, aku dah tahu budak mentah lagi..
ish ish ish! subhanallah..
ni kalau parents dia orang tahu apa dia orang buat kat sini,
confirm kena belasah kat situ juga kan..

back to the story,
so far, tak ada pun benda menarik kat sini..
semua macam tempat-tempat lain..
nak kata harga murah, sama..
pilihan banyak, tak juga..
haish~
keseluruhannya, bosan =(
mahu balik! huuu!

akhirnya! 5.45pm kita orang balik!
yehaa! menuju ke kfc jejantas ayer keroh! hihihi!
ada orang nak belanja!

masa on the way balik,
ada satu part paling kelakar..
masa lepas satu traffic light,
aku dah perasan ada pak pacak!
aku tarik lah seat belt dulu
(biasalah, dah nampak polis baru nak tarik)
lepas tu, baru aku tegur dia orang..

aku : woi pak pacak depan!

dengan gelabah haram dia orang tarik seat belt..
huahuahua~
ada yang tarik seat belt, tapi tak mahu keluar..
mana taknya, seat belt tu di sentap nya..
siapakah gerangannya? amal! huahuahuahua!!

yang duduk sebelah aku pula eca,
mana seat belt ni..
tangan mencari-cari seat belt..
wakakkaka~
tangan tak sampai!
wakakakak~

aduhai! sakit perut aku..
padahal pak pacak tu tak kacau pun..
entah dia tahan kereta depan tu kenapa entah..
aku pun tak tahu..
asalkan dia tak kacau aku sudah..

teruskan lagi perjalanan ke jejantas ayer keroh..

akhirnya~ kini pasti~
uish! nyanyi lagi.. sorry-sorry =P
dia orang saja yang masuk dalam beli makanan,
aku duduk kat cermin luar saja..
kalau kau orang pernah pergi, mesti kau orang tahu yang
a&w berdepan dengan kfc..
terperasan awek cun melecun dalam a&w tu..
aku duduk kat luar macam biasa lah skodeng..
tapi kat tengah-tengah cermin tu,
ada satu line putih yang tak nampak dalam..
jadi kadang-kadang nampak muka saja,
kadang-kadang nampak badan saja..
hahahaha~
33-28-30 mat! (hentam saja)
tapi memang ramping..
muka pun macam gadis melayu terakhir..
dengan kebaya.. fuh! baik mat..
siapa bilang gadis melayu tak menawan~
tak menarik hati tiada memikat~
huhuhu~

dah siap-siap beli kfc (zinger) semua,
jom teruskan perjalanan balik ke muar!
aku dah letih, nak rehat.. mahu tidur =)

bersambung............



-cerita akan disambung ke part 4 nanti -
-thanks-

10 comments:

~mistixora~ said...

lambatnyer nak abes citer....

fake smiling said...

aduh.
ade lg ker?

fiiQ said...

misti - hehehe :D
kata novel :D

fake - ada2 :D~

BezBuddy said...

nsib baek ko xmsuk terminal 2.....xde pape pn kt dlm tu n ak xtau function sbnr dorg wt bgunan 2....huhu

teminal 1 yg femes ngn hp murh....kn byk kdai hp kt situ....ak dh biase sgt g sne...kotor....uwerrkk

MElAKA gak yg best :P

j0m shopin kt MELAKA plak...gerenti puas ati....hahaha

Melz said...

pergh fiiq..ko boleh jadi director buku nie..hahaha

nenek™ said...

xpuas ati sbb ko xbwk aku =(

fiiQ said...

bez - eake? seb bek tak singgah.. huhuhu!~~ taw tape! jom g mydin! wakakak!!

melz - hahaha!! director asal plak?
penulis novel leh jadi nie.. heheheh!!

nenek - alaa.. ko takde.. aku da contact2 da..
kikiki~~

amal said...

woit...
name aku jgak..
atoi...
sepak nak....

~hannaicha~ said...

ooo..cuci mate!haha =p
~mmg da agak,xde laki yg suke ikut pmpuan kuar soping..haha!

fiiQ said...

amal - huahuahua!! well ;D
binatang pelik mesti ada kuar :D

hanna - taw tape!
boleh nak ikot, tapi pastikan benda yang nak dicari, minat tu ada pada laki juga ;D~

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan