Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Friday, October 9, 2009

Penggembaraan - part 5


rasa macam dapat lelap kejap saja..
sedar-sedar dah kena kejut

SYAFIQ ! SYAFIQ ! bangun, kawan kau datang..
aduh! siapa lah datang pagi-pagi ni..
rupanya dah janji, nak pergi beraya hari ni (AHAD)
aduh ! aku tak mandi lagi !
dengan muka selebet, baru bangun tidur,

kawan-kawanku : wei kau nak pergi ke tak?

aku : pergi-pergi . kejap ya, aku nak mandi.

kawan-kawanku : kau mandi dulu, kita orang nak pergi bank,
nanti kita orang patah balik sini. ok.

aku : ya ya!

dengan sepantas kilat aku pun pergi mandi..
time mandi tak payahlah cerita ya,
tett! tap tap dah sudah..
pakai wangi-wangi..
comel-comel..
handsome-handsome..
dia orang pun sampai..
terus gerak pergi rumah amal kat BUKIT GAMBIR atas lagi..
aku tak ingat nama tempat..
nanti aku ingat, aku edit =D

beraya-beraya.. makan kuih 2-3,
tegur air, erk ! alhamdulillah kenyang..
salam mak dia, dapat duit raya..
2 ringgit saja.. huhu!
tak sempat-sempat masuk kereta dah minta nurin
duit tadi.. nak cari no siri selari..
ahahhahaha!!
aku dapat 6 keping duit seringgit duit selari !
yeepiii!!

collect-collect ! =D

lepas rumah amal,
kita orang pergi rumah nurin kat PARIT RAJA, BATU PAHAT !
masa on the way tu, aku tidur keletihan..
dia orang syok la mengumpat pasal aku..
siput betul.. aku tanya, dia orang tak nak ngaku..
geram aku.. huhuhu! tak apa, tak apa,
ada ubi ada batas, naik treler naik bas..
huhuhuhu!

kat rumah nurin ada makan-makan nasi..
ambil kau ! kenyang perut suka hati dia orang..
masa kat rumah nurin ni,
penuh sikit rumah..
sebab yang konvoi motor pun sekali datang beraya
(budak kolej juga)

lepas rumah nurin, rumah iqbal kat SIMPANG RENGGAM..
kat rumah mamat ni pun makan nasi lagi..
fuh nasib baik naik kereta..
kalau tak, tak larat aku nak naik motor..
huhuhu! sedap baring tidur saja..
weeee !

masa nak balik tu,
hujan.. jadi kena berteduh
(kita orang dalam kereta kena tunggu yang naik motor)
maklumlah lepas ni rumah salah seorang rider motor..
masa berteduh tu, dengar la lagu russia
butac? wakakkaa! kelakar gila nama dia..
tapi lagu dia 1 saja sedap..
cemut cemut saja bunyi..
wakakkakak! kau orang dengar memang nak tergelak..
tapi melodi best juga lah =D
heheheh!



bersambung............



-cerita akan disambung ke part 6 nanti -
-thanks-

5 comments:

nurul said...

ngumpat dpn2 x pe..
huhu

~hannaicha~ said...

haha!sonoknye g open house..huu~

fiiQ said...

nurul - haish! banyak la kamu !
mane plak depan2.. dia kan drive,
membelakangkan ape..
huuu~~

hanna - taw tape ;D
konvoi best !

amal said...

kat parit raja gersik la umah aku...
umah nurin 2 ayer itam sengal...
sukati jek...

fiiQ said...

amal - ape ko cakap? xfhm?

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan