Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Monday, June 15, 2009

Kenduri di Kedah


aku bertolak dari MUAR
lepas solat jumaat..
akulah jadi driver..
pergi shah alam rumah saudara aku..

mak aku cakap,
kena sampai sana sebelum pukul 6..
sekali dah telefon, kena ada kat sana pukul 5setengah..
apa lagi, aku pecut lah..



takkan nak tinggal pula..
alhamdulillah..
aku selamat sampai destinasi tepat-tepat jam 5setengah..
mahu 100+km/h aku bawa..
huuuu!

peh! agak lama juga lah aku tak naik bas..
ingatkan best! rupanya tidak!
ahh! pening gila..
bas ni terhuyung-hayang..
lagi tak best, bila jalan malam..



sejuk gila! driver ni tak reti sejuk ke?
aduh! aduh! aduh!
dah lah menggigil-gigil kesejukan
tambah lagi terhuyung-hayang..
nasib baik aku tak mabuk..
kalau tak, setiap 10km aku muntah..



kahkahkah!

sampai SIK, KEDAH pukul 2.30am..
nasib baik tak kena tidur dalam bas..
adalah rumah..



walaupun kecil saja..
muat lah..
apa lagi..
masing-masing cari tempat nak baring..
maklumlah.. rumahnya kecil saja..
agak penuh lah rumah tu..

esok paginya baru bertolak pergi rumah pengantin..
dekat pukul 12 jugalah,
baru bertolak..
dekat area mana, aku lupa..
tapi memang solok berdentum lah..
dengan jalan tak tar..
berbatu-batu..



dengan line telefon tak ada..
nak picit telefon pun tak boleh..
apa tah lagi nak sms..
huuu!



tapi celcom gak bagus..
line penuh!
huuuu!

lepas makan-makan semua,
dah siap dah kenyang,
kita orang pergi bukit kayu hitam..
konon-kononnya barang murah..
dalam perjalanan tu,
macam-macam jenis kampung kita redah..
molek-molek juga orang kedah..
kahkahkah!
duduk dalam bas, lambaikan sajalah..
huuuu!
bukan dia orang kenal pun..
huuuu!

dah sampai,
kita orang kena berjalan..
maklumlah, bas tak mahu masuk..
tak apalah, nasib baik dekat saja..
jalan dengan penuh semangat untuk bershopping..
sekali dah masuk dalam kedai dia,
mak aih! muar lagi murah lah harga barang..
aduh! berpuluh-puluh harga satu barang..
punah harapan nak bawa baling ole-ole..



bawa balik makanan saja..
makanan sana, murah-murah..
biskut oreo tu, 2.90 slumber saja..
keropok twisties saiz besar tu,
baru rm3 lebih..
huuu! memang borong makanan sajalah..

lepas dah shopping-shopping,
balik lah ke shah alam..
sampai shah alam dekat pukul 4.30am..
sampai-sampai tak ada lah terus balik muar..



penat wor! sakit pinggang!
tidur tak lena..
kesejukan..
macam-macam sakit ada..
huhuk!

tidur kat rumah saudara kat bandar mahkota?
gitu lah bunyi dia..
huuuu!
keesokan paginya, pukul 11.30 baru lah balik..
ingatkan nak balik muar terus..
rupanya sempat lagi ke kuala lumpur..
cari baju raya..
kahkahkah!
kalau perempuan mencari,
faham-faham sajalah..
pergi berjam-jam, bawa balik,
1 beg plastik kecil saja..
isk isk isk!
tak faham.. tak faham..

dah siap-siap beli kain semua,
kita orang start balik muar
jam 7pm..
dan sampai di muar,
jam 10pm..
agak sesak juga lah..
tapi tak sesesak balik ke kl..
lalala~



maaf cerita bosan..
tak ada mood nak menaip masa ni..
lalala~

2 comments:

nenek™ said...

hang mai kedah xhabaq kat aku pon noo

FiiQ90 said...

eleh..
kalau habaq main pun,
bukan buleh jumpa..
hahaha!
nek bas daaa..
kamu kedah kat mana?

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan