Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Friday, June 5, 2009

Indahnya




macam biasa lah pagi-pagi kena hantar
mak aku pergi sekolah..
even hari cuti kan..
kena kerja, cari duit..
beri kita makan, pakaian,
dan segala macam..
syukur! =)

aku ni kalau berjalan,
suka tengok sekeliling..
kerenah-kerenah orang lalu-lalang..
motor-motor.. kereta-kereta..
macam-macam ada..
hehehe!

tengah focus drive nak balik rumah,
terpandang lah satu jentera malaysia ni
park kat tepi jalan,
lepas tu, ada sebiji motor berhenti di hadapannya..
yang orangnya pula, duduk atas divider tu..
sampai saja sebelah jentera tersebut,
aku perhatikan lah, ingatkan excident ke apa..
rupa-rupanya, jentera malaysia ni dah naik atas divider..
macam mana ternaik, no comment lah..
siapa yang drive pun tak tahu..
sebab tengok dah kat luar kan..

hehehe! aku dalam kereta dah geleng kepala saja..
setakat ini, ALHAMDULILLAH syukur
tak ada apa-apa yang buruk berlaku..
kalau boleh, tak mahu lah..
AMIN! jauhkanlah =)

aku pun teruskan perjalanan pulang..

'aduh! apa ni iklan banyak daripada lagu,
bosan betullah'

*alih-alih siaran



'umat ISLAM akan berpuasa pada 22 ogos'

*terkejut sekejap sambil tengok-tengok kalendar..

'mak aih! awalnya dah beritahu..'

*ketawa sejenak

hehehe! aduh! tergelak aku..
sekarang baru bulan jun..
kalau bulan julai umum, ok la kot..
lagi sebulan.. hehehe! abaikan =)
apa yang penting,
aku tak boleh lupa kat warung edah..
ala, sebelah bhai tu! ada ke patut buka lagu raya..
memang semangat raya betul!
hahaha! bulan puasa pun belum..
itu baru bulan puasa.. puasa penuh ke tidak..
hehehe! huish! ngumpat-ngumpat..
sudah-sudah.. tutup cerita..



lalu saja depan sekolah,
wah! bangunan baru dah nak siap..
itulah sekolah lama aku..
SEKOLAH MENENGAH DATO' SRI AMAR DIRAJA..
huhuhu! cerita pasal sekolah ni,
bagi sesiapa yang ambil SPM 07,
kau orang dah ambil belum sijil SPM?
hahaha! aku tak ambil lagi..
jom ramai-ramai budak ipta/ipts yang belajar di luar sana,
ambil sijil! hahaha! jangan malas-malas..
sekolah kau orang juga.. huhuhu!



tengah tunggu trafik light hijau..
tengok lah apa lagi ada kat sekeliling..
nak buat cerita kat blog, huhu! =D
ada awek lalu.. *vroom..
nak hantar adik ke sekolah agaknya..
nak tengok muka tak dapat..
agak laju juga dia ke depan..
huhuhu! aku pun teruskan lah perjalanan pulang..
sebelum tu, aku kena beli sarapan dulu..
nanti kebulur pula adik-adik aku kat rumah..



'eh eh, awek tadi ni.. cover-cover'

cantik tertarik kau memang tembam!
hahaha! aku macam biasa lah..
buat don't know saja..
aku bukan biasa sangat pun dengan perempuan aku
tak kenal.. lagi-lagi aku tak kenal..
lagi aku keras batu.. huhuhu!
sebab tu aku tak popular macam kau orang..
huhuhu! ehem-ehem..
diisytiharkan..

*saya ni pemalu orangnya..



*lalalala~

huhuhu! sudah-sudah..
balik rumah terus..
berangan saja..
sebelum balik tu, aku pergi salon
tempat aku selalu buat rambut..
ala! tak buka lagi..
baru ingat nak buat rambut hari ni..
hmm.. terpaksa lah tunggu balik nanti..
aaaaa! tak best tak best..

4 comments:

[Q.e.M.a] said...

wa~ anak mithali la
anta mak gi keje
bertuah anak mak nie ^_^

incik fiiq pemalu yeee
alala~
u noe wut?
pmpuan ske guys yg gentleman tau
klu ske g je usha
jgn pk psl kna reject ke x

farha said...

sysfiq pemalu??
wah!! x cye ak.. haha
ala kempunan ak nk tgk rambut baru...
hehe

FiiQ90 said...

huhuhu!
anak mithali sgt..
walo mak membebel pon wat tak tahu je..
kang ckp sket kata melawan plak..
kan.. bek diam saja..
dgr je la dgn taat..
kui3!!

sabar2 :D

FiiQ90 said...

alaa.. takpela..
biar perempuan usya saya..
kah3!!

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan