Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Monday, November 15, 2010

Konvoi Mersing

aku bertolak dari Muar - Pagoh jam 5.30pm (13hb)
perjalanan agak menghampakan sebab
petang tu boleh hujan pula.
Huhu ! Berteduh dekat RnR Pagoh.
Lepak-lepak sambil tunggu member dari Pagoh sampai,
dapat jumpa member baru.
Dari Melaka nak balik JB ~
OK-OK sambung cerita.
Oleh kerana hujan tidak juga mahu berhenti,
atau tiada tanda nak berhenti,
kami semua nekad meneruskan perjalanan.
Bertolak dari RnR tu dalam pukul 7.30pm rasanya.
Redah punya redah,
turun Air Hitam(S)
untuk berjumpa dengan budak Kluang.
Dia orang dah tunggu kat sana.

Sampai saja di Kluang, non-stop,
terus tembak pergi Mersing.
Hujan masih lagi tiada tanda hendak berhenti.
Tapi  nasib baik renyai, tak lebat.
Walaupun begitu, tak patahkan semangat kita orang
untuk sampai ke Mersing.
Huhuhu !
Motor ni kalau berjalan ramai-ramai,
especially secara konvoi,
memang tidak terasa jauh.

Har ! Tertinggal satu cerita,
aku pergi sana bukan naik 'bini' aku,
tapi aku bawa 'bini' orang,
itu dia.
belah kiri. Haha !
'bini' orang ni, kuat minum petrol,
mana tak nya, perut kecilsaja, 
jadi kena lah selalu tuang petrol.
so far, memang best naik motor ni,
ini yang semangat nak ambil satu ni.
Hehe ! tapi ada satu kelemahannya setakat ni lah,
iaitu seat dia agak leper lepas tu keras.
Kematu kot punggung duduk lama-lama.
Tak macam 'bini' aku Rx-Z tu.
walaupun besar, seat dia best,
tak kematu punggung jalan jauh-jauh.

Ini ada serba sedikit gambar konvoi
Itu saja kali ini punya cerita,
lain kali kita sembang lagi ya =)
wah letih mahu rehat dulu
Salam ! =)

2 comments:

gergasi ketod said...

kenape tak bwk RxZ je?
tgk banyak RxZ.

fiiQ said...

rxz sakit =((

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan