Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Wednesday, May 11, 2011

Contact Lens


wah ! bukan main melaram lagi ya !
hehehe ! pertama kali dapat benda moden ni,
memang excited gila lah, barang pos 2 hari pun
boleh jadi 8 hari kerana tak sabar nak sampai barangnya.
hehehe ! ok-ok ! 

1st day barang ni sampai, aku tak pakai pun,
aku belek-belek botol dia,
men tonyoh-tonyoh, rendam solution.
hahaha ! itu saja, takut gila nak pakai,
maklum lah, mata aku ni sensitif sikit,
tak boleh sentuh, automatik nak terkenyit saja.
aduhai ! bayangkan kalau dah macam ini, 
macam mana pula time aku nak pakai =)

hari esoknya aku start pakai lens ni,
waktu pakai tu memang kelakar lah ! 
hahaha ! setengah jam juga oi nak pakai !
terkenyitnya lain, yang jatuh hilang sekejap pun lain,
yang hamun nya lain, macam-macam ada,
semata-mata nak masukkan lens ni dalam mata.
hahaha ! memang kelakar lah.

lepas dah masuk, memang best la.
yang bestnya, sebab tak pakai spek. rasa lapang je,
ringan je kepala. lepas tu tengok sekeliling pun terang benderang,
tak adalah terhalang oleh bingkai spek ni.

aku pakai lens ni tak lama, dalam 5 jam saja.
ok, tiba waktu tidur,
aku mula keruk kepala, bagaimana nak cabut lens ni keluar dari mata.
hahaha ! nak kata ada penyepit, tidak ada,
skill daripada youtube? yang tekan biji mata atas dan bawah?
pun tak jalan. nak sentuh mata lagi? katakan tidak.
last-last aku ambil  2 jari, aku perlahan-lahan

macam video ni  aku tiru
huuu ! setengah jam juga lah ambil masa nak keluarkan kedua-dua lens ni.
buat masa ni, aku tak pakai lagi untuk kedua kali.
maybe lain kali =) hahaha ! takut !
oklah =) sambung lagi lain kali ~
Salam ~

6 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

teringin pakai contct lens.. tapi xboleh.. mata sensitif.. tgk org pakai mcm2 kale cantek jer...

Gergasi Ketod said...

kalo nak pasang n bukak pon da setengah jam, tak yah cik abg oi..hehe..wak, takyh la paki lens..pakai spek je..da ensem da :)

jann sinuja said...

haha~~nice try lah tu..

fiiQ said...

aisumi - mata i pon sensitif gak.. take half an hour ntuk pkai, n another half an hour ntuk bukak.. waakakakak ! matanya ngenyit2 je..

fiiQ said...

gergasi - hehehe nak jugep :P

fiiQ said...

jann - hehehe ! tq ;)

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan