Pembaca Setia

Status

Ready To Convocation =)

Saturday, January 2, 2010

detik-detik

macam biasa lah,
sejak dah nak dekat final ni,
pergi makan kat warung pun jarang..
especially lepas kelas..

bila habis kelas, perut meragam..
lapar katanya..
tapi aku kuatkan semangat juga untuk sampai ke rumah dulu..
setiba aku dirumah, didapati lauk-pauk telah habis
dibedal oleh orang-orang..
bukan orang-orang sawah ya..
orang-orang ni ramai !
huish !




macam mana ni?
macam mana ni?
perut dah bunyi lagu let's dance together..
rancak ala bhanghra gitu..




dengan muka tak berapa nak seringgit,
minta duit kat parent..
mami mami minta duit..
minta seringgit.. membeli coklat..



yes yes ! dapat 2 ringgit..
beli lah donat..
lepas dah siap beli..
balik-balik,
tengok peti ais,
motif utama, nak cari air..
air pun tak ada..
aduhai ! malang betul..
ternampak coklat..
terus terlintas nak letak coklat tu atas donat..

BERMULA PART INI =D

aku ingatkan ini coklat kek..
aku pun pergi bedal cairkan..

1st aku letak dalam oven..
letak lah dalam 5 minit..
sekali belum sampai 5 minit..
dah berasap oven mak aku..
huahuahua! habis berasap satu rumah..
itu dah satu hal..
dengan bau lagi..
memang tak jadi apa..

try lagi cara kedua..
masak guna dapur gas..
dah buat-buat..
ok cun cantik cair..
ingatkan nak biar sejuk kejap..
sekali keras !

kan dah kena bebel..
ini coklat makan sayang..
bukan coklat kek..
huahuahau !!
malunya..
nyorok-nyorok..



kesimpulannya,
donat tak makan..
kenyang perut sedut asap..
ekekeke !!

12 comments:

NiNa' said...

hahaha.. lawak r fiq..

miss dayah said...

lau tgh lpr,munculla idea2 kretif cm fiq buat tu ye x.. ngeh3x

miss dayah said...

lau tgh lpr,munculla idea2 kretif cm fiq buat tu ye x.. ngeh3x

fiiQ said...

hahahah !!
kreatif ape..
salah pilih je :D
kesimpulannya..
dont try this at home ;D

miss dayah said...

hehe... kretif ape tu... xla rase donut biasa je kan3x... dgr tu kwn2 semua dun try at home...

fiiQ said...

hahah ^^ taw tape ! dun try dun try.. kang terbako oven.. wakakak !!

miss dayah said...

haha... nsb baik oven,bkn orgnye...

fiiQ said...

hahah ! mane deh ;D

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Ahahahah~ cian ko.
Abes kalo bkn cekelat apa dier ek?

rama2ungu said...

Kehkehkeh,,,itu ler.lenkali tanya pd yg lebih pakar...

keh22..n next time beli je dunkin donut ke, big apple ke..dan sewaktu dgnnyer..hehehe

fiiQ said...

farhan - hahahah !!
die mmg cekelat..
cume bkan cekelat kek..
cekelat mkn ala2 mcm cekelat brand cadbury gitu (wah nak cekelat mahal je) wakakakak !!

fiiQ said...

rama2 - heheheh !!~
aalaaa.. ada pakar pon kedekut idea ;D
ahaks ;D

-P.S-

Sesetengah Gambar Yang Diambil
Bukan Hakmilik Saya !!

Terima Kasih Kepada Google !!

Permainan